Khamis, 11 Februari 2016

KEBAIKAN OSTEMATRIX SHAKLEE

Kebaikan Ostematrix Shaklee
Ostematrix merupakan salah satu makanan tambahan yang membantu menambah kalsium dalam tubuh badan kita. Semakin meningkat umur kita, kalsium dalam badan juga semakin berkurang. Mari kita lihat apa peranan kalsium didalam tubuh badan kita.

Manfaat Utama Ostematrix★ Menguatkan tulang

Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka gigi serta sistem saraf. Ia juga membantu merawat masalah tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

★ Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas

Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, krkejangan, sakit sendi dan arthiritis.

★ Meringankan stress

Ia membantu mengimbangkan tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Ia juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam. 

★ Memperbaiki masalah haid

Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium meringankan sakit semasa haid dan membantu membuang air kecil.

★ Pengalkalian tubuh

Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

★ Vitamin D

Dinamakan Vitamin D pada tahun 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Juga bagus untuk mereka yang vegetarian yang kurang terdedah kepada matahari, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplement Vitamin D.

★ Magnesium

Magnesium merupakan antara ion positif yang oenting did dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk m3nghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata penyakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

★ Zinc, Boron, Manganes dan Kuprum

Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang rawan dan menghalang arthiritis.

Cara memilih kalsium yang bagus

♥ Pilih kalsium yang turut mengandungi Vitamin D dan magnesium
♥ Elakkan produk yang diperbuat dari tulang dan dolomite untuk elakkan keracunan plumbum.
♥ Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.


Keistimewaan Ostematrix Shaklee

Kalsium yang paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari muneral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan Vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplement kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

Sebotol Ostemattix mengandungi 120 biji.. tahan 3-4bulan... berminat untuk mendapatkannya boleh hubungi saya:-

Facebook: Natrah Arshad
Whatsapp: 0132653734
Tel: 01133542186
Email: natrah131@gmail.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan