Selasa, 13 Oktober 2015

Garlic Complex Shaklee

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera.. Hari ni nak cerita pasal Garlic atau Bawang Putih.. Sape suka bawang putih?? Saya suka.. suka letak dalam masakan.. kalau stok habis cepat2 topup..

Ada jugak yang suka makan mentah.. buat ulam jer.. tapi tak semua orang boleh makan macam tu ajer.. sebab bau dia yang menusuk tu salah satu puncanya..

Ok la intro tu.. panjang2 sangat orang malas nak baca.. jom kita teruskan ke topik utama kita.. iaitu KEBAIKAN DAN KELEBIHAN GARLIC COMPLEX SHAKLEE ni..

KEBAIKAN GARLIC COMPLEX SHAKLEE UNTUK KESIHATAN TUBUH

♥ meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint
♥ merupakan antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertinhkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjanhkit seperti selesema, kukat, kuman, virus dan yis candida
♥ membantu masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis
♥ menigkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser, gastrik dan ketidakhadaman.
♥ menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic Complex sehari selepas makan. Gatlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.
♥ melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.
♥ membantu menurunkan paras kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darahm mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
♥ membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengandungi sebatian selenium + germanium + acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.
♥ mengelakkan Odema iaitu air terkumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki.
♥ membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan bronkitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)
♥ Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan merangsang hati untuk mengawal gula dalam darah.
♥ mampu melawan bakteria dari semua jenis jangkitan pada:-
     ★ kerongkong dan telinga (throat & ear infection)
     ★ perut memulas (stomach upset)
     ★ cirit birit (diarrhea)
     ★ bronkitis
     ★ luka-luka (infected wounds)
     ★ jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong,           gusi, mulut, dada, sistem air kencing dan sebagainyaKELEBIHAN GARLIC COMPLEX SHAKLEE

Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex Shaklee ialah ianya diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA di waktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.

Pembuatan supplement Garlic Complex Shaklee dilakukan pada suhu terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. Tidak semua Garlic yang dijual di pasaran mempunyai Allicin aktif. Allicin merupakan sebatian organasulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat dan mempunyai sifat penyembuh.

KEISTIMEWAAN GARLIC COMPLEX SHAKLEE

■ pengekalan 100% Allivin aktif
■ dwi teknologi dilakukan untuk mengawal bau garlic
■ perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu Rosemary dan Spearmint
■ mengandungi pelbagai jenis Vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif Garlic dan meningkatkan keberkesanan garlic dalam tubuh. Kebiasaan Vitamin E yang digunakan dalam dunia perubatan adalah Y-tocopherol
■ setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak gatlic tulen yang bersamaan 2 ulas bawang putih segar
■ merupakan antibiotik 100% semulajadi tanpa bahan kimia, perasa, gula dan bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan

Saiz hidangan : 2-4 biji sehari selepas makan
Harga : RM 47.50
Kuantiti : 60 tablet

Jika ingin mendapatkan Gatlic Complex Shaklee ini, anda boleh terus hubungi saya melalui:-

Whatsapp : 01133542186
Facebook : Natrah Arshad

Tiada ulasan:

Catat Ulasan